Samen één Gorinchem
Wij zijn samen één!

Nieuws

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen binnen Samen één! 

Halloween

Kom jij lekker mee griezelen?! Wees erbij als je durft!
Burendag 2024

Helaas door het opgegeven slechte weer zullen we burendag moeten annuleren! Hopelijk volgend jaar weer!

Zoals ieder jaar vieren we ook dit jaar Burendag bij Samen één.

Zaterdag 23 September van 13:00u tot 15:00u

Donatie Omnia college

Het Omnia College Gorinchem heeft onder leiding van docent Dorien Oirbans 25 voedselpakketten aan  zowel Samen één Gorinchem als aan Stichting Boukie gedoneerd. De Omnia-klassen hadden bedacht hoe ze gezinnen die het zwaar hebben door onder meer de energie-armoede konden helpen.  Vervolgens hebben ze samen een pakket samengesteld, met ook duurzaam materiaal: een prachtige houten kist, warmhoudbeker, warmedekenbolletjes, boterkoek en heerlijke koekjes. Deze voedselpakketten zijn uitgedeeld aan genoemde gezinnen.
Schilderen op gevoel

Om de week donderdag.
Op deze manier kan schilderen je verder helpen om emoties te uitten. Het gaat er niet om dat je mooi kan schilderen het gaat erom om je via deze creatieve manier te uitten.
Heb je interesse, aanmelden bij samen1gorinchem@outlook.comJongeren spelen is dat raar? of een Steekje los

Bij Samen één spelen jongeren iedere donderdag van 14:00u tot 16:00u een spel. De ene week is het het spel is dat raar? Dit voor kinderen van 7 tot 14 jaar. De andere week Een steekje los?! Dit is voor Jongeren vanaf 14 jaar. 

Dit zijn beide spellen van de bagagedrager. 

Wat is is dat raar?

Wat is een steekje los?

Donatie Fortis College

 • IMG-20220224-WA0002
 • IMG20220224162541
 • IMG-20220224-WA0003
 • IMG-20220224-WA0004
 • IMG20220224162537
 • IMG-20220224-WA0006
 • IMG-20220224-WA0005


Donatie Interact Club Gorinchem

Eindelijk kon Interact Club Gorinchem hun cheque overhandigen aan Samen Eén Gorinchem met het recordbedrag van 2245 euro. Voor het tweede jaar op een rij heeft Interact de Dolle Donderdag georganiseerd op het Fortes Lyceum. De succesvolle ‘telefoontasloterij’ waarbij prijzen te winnen waren zoals ‘snipperuren’, ‘te laat vrijbriefjes-’ en ‘boeken vergeten bonnen’ was weer populair. Ook was er een lerarenactie, waarbij geld ingezameld werd om de leraren een fout kerstnummer te laten zingen. Er is een record bedrag van bijna 1500 euro bereikt. Dankzij een verdubbeling van het bedrag door Fortes Lyceum en Stichting OVO is er 4450 euro ingezameld voor twee goede doelen, Samen Eén Gorinchem, die het geld weer wil gebruiken om een zomerfeest te organiseren voor kinderen die niet op vakantie kunnen, en ‘Estrela da Favela’, een educatie- en sportproject voor kinderen in één van de armste wijken van Rio de Janeiro.

Estraladafavela 
Interact Gorinchem 
Youtube 

BNN VARA

Eva Houtsma doet voor BNNVARA research naar kinderen die opgroeien met armoede. Bedoeling is om volgend jaar een aantal gezinnen te volgen in hun dagelijks leven: wat kom je tegen, wat werkt en wat niet. En wat kan er beter.
Wil je dit najaar met Eva in gesprek? Durf je jezelf en je gezin te laten zien? Of wil je er meer over weten? Neem dan contact op: Eva is bereikbaar op 06-51903375

Podcast Vicky Bergman gevlucht uit een sekte


Vicky Bergman (53) werd 27 jaar lang seksueel misbruikt. Uiteindelijk wist zij op haar 30ste te ontsnappen uit een sekte. Het kostte haar 20 jaar om te herstellen van de gruwelijkheden die zij heeft meegemaakt en heeft moeten ondergaan. Onder de naam Lana B., publiceerde zij haar boek 'Doorbroken Taboes' (uitgeverij aquazz). Een bizar en weerzinwekkend verhaal, maar te belangrijk om te blijven delen. Kindermisbruik moet stoppen. Huiselijk geweld moet stoppen. En van kinderen blijf je af! Het boek van Vicky is te bestellen via deze link.
Nu zet Vicky zich in als hoopverlener. Met de Stichting Samen één Gorinchem biedt zij een luisterend oor aan anderen en helpt zij hen die het minder goed hebben. Daarnaast is zij verbonden aan Wij Zijn Mind. Kiki Scheepens Anton Horeweg 👨‍🏫 Mirjam Bekker-Stoop WijzijnMIND stichting Open mind Marianne Kimmel Stichting Project Speak Now #geweldhoortnergensthuis #doorbreekdecirkelvangeweld #stopstigma #stopmisbruik #stophuiselijkgeweld

Luister hier!

Sponsors bedankt

Zo dankbaar dat we dit feest toch konden laten doorgaan bij Stichting Boukie door Samen één te Gorinchem. Lees hier het hele stuk.

 


Gratis Sint feest Samen één bij Stichting Boukie

Gratis Sinterklaas feest door www.samen1gorinchem.nl bij Stichting Boukie.

We hebben gisteren veel kinderen kunnen verassen bij Stichting Boukie met een drive trough zodat de kinderen toch nog even met Sinterklaas en de pieten op de foto konden.

Mede mogelijk gemaakt dankzij donateurs Gemeente Gorinchem, CVO de Windroos, Bakker bart, De hypotheekWeter Dico, Gemeente Gorinchem Museum, Stichting Boukie, t'Gelach Marco Uijterlinde.

Dankzij de donatie van de windroos konden we een groter cadeau geven aan de kinderen en kunnen we ook nog een pakjes inloop doen zodat deze gezinnen die op het feest waren ook pakjes avond kunnen vieren. De leerlingen van de Windroos hebben allemaal een cadeautje gekocht en gedoneerd aan www.samen1gorinchen.nl zodat de ouders ,die op het Sint feest waren, cadeautjes kunnen halen voor hun kinderen. Ook is er een geld bedrag opgehaald en hiervan hebben we mooie Sint cadeau's kunnen kopen.

Ook van de Gemeente Gorinchem hebben we per kind 2 kaartjes gekregen zodat ze een middagje naar Gorinchem museum kunnen gaan.

Ondanks de Corona regels hebben alle kinderen kunnen genieten van dit geslaagde Sintfeest bij stichting Boukie, mede mogelijk gemaakt door alle vrijwilligers van Samen één en leerlingen van de Windroos en natuurlijk Stichting Boukie. 

Hier onder een aantal foto's van het feest en de voorbereidingen. Wilt u ze allemaal zien ga dan naar onze facebookpagina.

Kledingbank

De kledingbank bij @samen een te Gorinchem in open dinsdag van 11-12 uur woensdagavond van 19-21 uur donderdag van 12:30-13:30 en de eerste zaterdag van de maand 12:00 uur -15:00 uur behalve in school vakantie zijn we gesloten.


Donatie Social run

Wat geweldig op 3 november kwamen Frank Bonekamp e Nientje Bouwman van Socialrun Nederland als suprise donatie brengen helemaal naar Gorinchem bij www.samen1gorinchem.nl zodat we de gezinnen bij samen1 beter kunnen ondersteunen...zo dankbaar ...er gebeuren wonderen ♥️ #mentalegezondheid #stoppesten #stopbullying #verbinden #psychischegezondheid

Is dat raar?

Wat een verassing op 31 oktober kwam De Bagagedrager kwam langs met vele verassingen!

Liedje bij het spel door rapper Flinke jongen luister je hier
Last man standing

Vicky Bergman gaat op zaterdag 30 oktober drie uur lang staan bij Stichting Samen  in de Voermanstraat 2 Gorinchem . www.samen1gorinchem.nl 

Vicky Bergman gaat op zaterdag 30 oktober drie uur lang staan bij ‘Stichting Samen één’ in de Voermanstraat. (Privé)

Staan voor de jeugd: actie om aandacht te vragen voor mentale gezondheid

Lees het hele stuk hier

Filmpje: Wij...doorbreken de cirkel van geweld

Zie hier het filmpje van de expositie Wij...doorbreken de cirkel van gweld!


Vragenstellen tijdens de expositie van @stichting open mind

Vrijdag 11:00uur tot 13:00 uur zitten wij www.samen1gorinchem.nl bij de Buitenwaterpoort bij de expositie van @stichting open mind om met u in gesprek te gaan over Doorbreek de cirkel van geweld.

Vandaag in Gorinchem bij de buitenwaterpoort zaten we en hebben mooie gesprekken gehad. Wij... doorbreken de cirkel van geweld. Met Samen één te Gorinchem Sylvia Heijkoop Patricia Gottlieb Vicky Bergman en Teus.

stichting Open mind #geweldhoortnergensthuis  #gorinchemstad #stopgeweld #nietsdoenisgeenoptie

Mirjam Bekker-Stoop fotograaf Mounir Raij

Verhalen van de expositie: Nina Blom - Ester Wijnen - Do Niem - Danny Dijkhuizen - Wouter Springer - Rene Haring - Patty Manders - Sameena van der Mijden - Robert Van de Luitgaarden - Vicky Bergman - Liane Sloos - Karin Bloemen - Dorothy en nog veel meer mooie verhalen.


Expositie Buiten de Waterpoort tegen huiselijk geweld

12 oktober 2021

buiten expositie Wij…doorbreken de cirkel van geweld

De landelijk rondreizende expositie Wij…doorbreken de cirkel van geweld toont 30 krachtige portretten van mensen die in staat waren om de cirkel van geweld waarin ze gevangen zaten te doorbreken. De buiten-expositie is tot en met 8 november 2021 te bezoeken bij Buiten de Waterpoort.

Voor meer foto's klik hier

Veilig voelen

Wethouder Kraaijeveld opende maandag 11 oktober de expositie: “Het is belangrijk dat iedereen zich veilig voelt en mee kan doen in onze samenleving. Veilig opgroeien, veilige relaties aangaan, veilig over straat lopen, je veilig voelen om jezelf te kunnen zijn. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom is het van belang om de signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling te herkennen en met die signalen iets te doen. Ik ben heel blij dat deze indrukwekkende expositie nu in Gorinchem te zien is. Zodat we huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar kunnen maken.”

Meest voorkomende vorm van geweld

Huiselijk geweld, waaronder kindermishandeling en seksueel geweld, is de meest voorkomende vorm van geweld in Nederland. Het komt in alle lagen van onze bevolking voor. Ieder jaar zijn in Nederland 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen hiervan slachtoffer. Gemeente Gorinchem vraagt samen met organisatie Samen één aandacht voor huiselijk geweld en kindermishandeling en wil dit bespreekbaar maken. Huiselijk geweld en kindermishandeling moet stoppen.

Praten over huiselijk geweld

Op de website van de Stichting Openmind leest u meer over de momenten waarop er in een veilige omgeving, onder professionele begeleiding en met andere lotgenoten gepraat kan worden over dit onderwerp. Hier leest u ook meer over hoe de expositie Wij...doorbreken de cirkel van geweld tot stand is gekomen. 

Mensen maken de stad

Peter Veen, vrijwilliger bij Samen één, Stichting Jazz Festival en De Zonnebloem: ‘Ik neem mensen bij de hand of geef ze een zetje’

GORINCHEM Peter Veen (60) is jurist van huis uit en werkte in het middelbaar beroepsonderwijs, maar toen hij gedwongen moest afvloeien heeft hij allerlei vrijwilligerswerk opgepakt. ,,Als je je werk kwijtraakt kun je stil blijven zitten, of dingen gaan doen. Ik heb nu een heel aantal baantjes” vertelt hij, en somt op: ,,Penningmeester van Samen één en de afdeling Gorinchem van Vereniging de Zonnebloem, plus secretaris van Stichting Jazz Festival.” Over die baantjes grapt hij: ,,Ik ben net een sneeuwbal, er komt steeds weer iets bij.”

Lees hier het hele stuk!


Wij...doorbreken de cirkel van geweld

Woensdag 13 oktober 2021 tussen 11:00 en 13:00 Buiten de Waterpoort Gorinchem, Nederland

Buiten-expositie Wij…doorbreken de cirkel van geweld

Maandag 11 oktober is de buiten-expositie Wij …doorbreken de cirkel van geweld geopend door wethouder Kraaijeveld bij Buiten de Waterpoort. Deze landelijk rondreizende tentoonstelling toont 30 krachtige portretten van mensen die in staat waren om de cirkel van geweld waarin ze gevangen zaten te doorbreken. Het is van belang om de signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling te herkennen en met die signalen iets te doen. Alleen op die manier kunnen slachtoffers en betrokkenen de cirkel van geweld doorbreken. Kom langs en bezoek de indrukwekkende expositie. Deze is tot en met 8 november te zien bij Buiten de Waterpoort.

Kledingbank bij Samen één

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

De kledingbank bij Samen één te Gorinchem in open op dinsdag van 11:00-12:00 uur woensdagavond van 19:00-21:00 uur donderdag van 12:30-13:30 en de eerste zaterdag van de maand 12:00 uur -15:00 uur behalve in de schoolvakanties, dan zijn we gesloten. Sylvia Heijkoop regelt de kledingbank samen.

Kleurrijk Gorinchem

 • IMG20210914112739
 • IMG20210914112747~2
 • IMG20210914111844
 • IMG20210914111850
 • processed (2) (1)
 • IMG20210915110815
 • image007
 • IMG20210803145927
 • IMG20210803150238
 • IMG20210803150300
 • image005
 • image004
 • image002_1

Bij Www.samen1gorinchem.nl zijn we al bezig geweest met kleurrijk Gorinchem. Samen met leeftijd 1-78 jaar een schilderij maken wat symbool staat voor iedereen alle nationaliteiten...welke achtergrond leeftijd geloof en of diversiteit je hebt of LHBTI bent of waar je ook vandaan komt bij ons mag je er zijn en tel jij mee ...jij bent Uniek. Ik zie jou.

 Lees doorbroken taboes

Het boek geschreven door Lana B is nu gratis online te lezen. via de volgende link

http://www.uqd-edu.eu/messages-LanaB-Boek.html

 

Spectaculair Zomerfeest

22 juli hebben we een spectaculair Zomerfeest (sportactiviteit) kunnen houden. De kinderen hebben genoten de sfeer was geweldig en de kinderen hopen dat er volgend jaar weer zo'n mooie dag komt bij Samen één Gorinchem. (het liefst morgen al) Dit was een gratis zomerdag voor de kinderen en ouders. Mede mogelijk gemaakt  dankzij donaties van Ayse Cosar Gemeente Gorinchem gorinchem Beweegt Corne van Rosmalen Sabine van der wal en collega's van the Mall Nick Dees en collega's Marko en Pauline van ik ben er voor jou Gorinchem Care4You Rabobank Angelique Muijsson Fortes Lyceum Nettorame Gorinchem Oost Waardlanden Dina eigenares van webshop Modebydina en Denise die hebben de kinderen vermaakt met mucical-les van Musicalklas Vuren. Natuurlijk alle vrijwilligers van Samen één Gorinchem bedankt Syvlia Heijkoop  Haron Heijkoop Danny Heijkoop Patricia Gottlieb Sharon Vuurens Selma Ergin Miranda Bliekendaal Rolf Bergman Chris Schaeffer Hanna Heijkoop Willeke Schaeffer Steffie Joyce de Groot Jade de Groot Brahim Peter Veen Larissa Struik en Vicky Bergman.

Doorbreek de cirkel van geweld!

Samen met Karin Bloemen en www.samen1gorinchem.nl, vertegenwoordigd door Vicky, Sylvia, Patricia en Teus doorbreken wij de cirkel van geweld.

Stichting Open Mind en de opening in Alkmaar van geweld hoort nergens thuis en niets doen is geen optie. #wijdoorbrekendecirkelvangeweld #nietsdoenisgeenoptie met stichting Open mind  Mirjam Bekker-Stoop
In de maand van Respect Maand van Respect Gorinchem komt deze expositie naar Gemeente Gorinchem van 11 oktober tot 18 oktober 2021.
Woensdag 13-10-2021 en vrijdag 15-10-2021 van 11:00 uur tot 13:00 uur zullen we dan met ons team van Samen één te Gorinchem er ook  zijn om met de mensen in gesprek te gaan.


https://www.stichtingopenmind.nl/wij/


Bezoek van de gemeente Gorinchem

Vandaag 31 mei, bijzonder bezoek gehad van Gemeente Gorinchem Ayşe Coşar en Puck Fillkes en bijzonder om Samen één te Gorinchem te laten zien en wat wij voor de mensen in gorinchem gratis en met liefde doen

 

Het mag weer!

Gratis kleding halen voor minima ivm afspraak maken stuur ons een app 0683931256...zie voor meer info @samen een te gorinchem en of www.samen1gorinchem.nl

https://www.facebook.com/watch/?v=240441077882982

Niemand mag in de kou staan, maar hoe is dat geregeld in Gorinchem?

Het nieuwe jaar is gestart met een erg sympathieke actie die ik graag onder de aandacht wil brengen. Grand café ’t Gelagh en ‘Samen één’ zijn via sociale media een inzamelingsactie begonnen voor goed bruikbare winterkleding en schoenen.

Lees verder


Meer dan 1000 winterjassen ingezameld voor mensen met krappe beurs: ‘Dit hadden we niet durven dromen’

De inzamelingsactie voor winterjassen bij Grand Café ’t Gelagh in Gorinchem is zaterdag boven verwachting verlopen. Er zijn meer dan duizend jassen gedoneerd en honderden paren schoenen en truien.

Lees verder

Stichting Samen Een Gorinchem ontvangt persoonlijke cheque

GORINCHEM Stichting Samen Een Gorinchem heeft de persoonlijke cheque van 500 euro in ontvangst genomen van Angelique Muijsson.

Lees verder

 

‘Kinderen weten dat ze toch lief geweest zijn’

GORINCHEM Kinderen uit minimagezinnen konden woensdagmiddag 25 november genieten van een coronaproof Sinterklaasfeest op het Gildenplein in Gorinchem. Hiermee gaf organisator Samen één Gorinchem 75 kinderen een leuk feest en cadeaus.

Lees het hele stuk

‘Nu kunnen we echt genieten’

GORINCHEM Het duurde vanwege de coronamaatregelen even voordat het zover was, maar donderdag 29 oktober werd dan eindelijk een cheque uitgereikt door serviceclub Inner Wheel aan Samen Eén Gorinchem.

Lees meer

Wilt u iets doneren?! 

Neem dan contacht met ons op om een afspraak te maken. We zijn vooral opzoek naar kleding en kleine huisraad.

Wilt u grote dingen doneren? Stuur dan een foto en uw contactgegevens via facebook of via het contactformulier naar osn. Dan kunnen wij het verspreiden bij onze mensen. Samen één legt het contact tussen u en de geïnteresseerde. We hebben geen vervoer of opslag. Het belangrijkste is dat alles gratis wordt aangeboden en heel en schoon is. Dit geldt voor alle donaties.

 

'Mensen voelen zich gehoord en gezien bij ons'GORINCHEM 

Een stem zijn voor mensen die in armoede of eenzaamheid leven: dat willen Vicky Bergman (50) en Sylvia Heijkoop (47) uit Gorinchem met de stichting 'Samen één Gorinchem'. Mensen die het nodig hebben kunnen bij de gloednieuwe locatie aan de Voermanstraat 2 kleding komen halen en belangrijker nog: een praatje maken.

 door Eline Lohman. Wilt u het hele stuk lezen klik hier!

Samen één te Gorinchem is weer open op dinsdag 

Beste allemaal

We gaan weer open a.s. dinsdag van 10 tot 12 uur.(tot de zomer alleen dinsdag) De inloop is buiten, we houden 1,5 meter afstand en we hebben desinfectie zodat u uw handen kunt desinfecteren.

Wie verkouden is, hoest of koorts heeft of klachten wat Corona betreft verzoeken we thuis te blijven. 
We hebben koffie thee en water; dat schenken wij in plastic bekers: dan mag u zelf de plastic beker in de vuilniszak gooien. Bezoekers kunnen geen gebruik maken van ons toilet en of zomaar naar binnen lopen.

Voor kleding etc.: melden dinsdag bij Sylvia Heijkoop dan mogen de mensen 1 per keer naar binnen, om de beurt.

We hopen dat u ook een eigen verantwoording heeft en zelf ook oplet wat wel kan en niet kan. 
Donatie's brengen kan voorlopig niet(alleen de afspraken die we hebben gemaakt individueel kunnen brengen) omdat we heel vol zitten en geen opslag hebben voorlopig.

Gedurende corona tijd hebben we veel gekregen en zitten vol. Omdat we nu pas opengaan hopen we in september meer ruimte te hebben. We hopen dat u dit begrijpt en dus alleen donatie's kunnen gebracht worden op afspraak anders kunnen we het niet aannemen of opslaan.

Heel erg bedankt voor uw begrip, mochten er vragen zijn mail ons samen1gorinchem@outlook.com of bel of app ons : 0683931256

Dus helaas geen trainingen en of schilderen op gevoel. 


'Mensen voelen zich gehoord en gezien bij ons'

Een stem zijn voor mensen die in armoede of eenzaamheid leven: dat willen Vicky Bergman (50) en Sylvia Heijkoop (47) uit Gorinchem met de stichting 'Samen één Gorinchem'. Mensen die het nodig hebben kunnen bij de gloednieuwe locatie aan de Voermanstraat 2 kleding komen halen en belangrijker nog: een praatje maken.

Verder lezen? Klik hier!

 

Samen één is verhuisd!

Samen één heeft een nieuw onderkomen!

Klik hier!


I make my SCARS my STARS

We mochten samen schijnen bij Project Speak now op de dag van Beat You're comfort zone  17-11-2019: als groepsleider en coach. Hele verhaal lezen? Klik hier!